Albanian Albanian
Pro European Students Union

Unioni i Studentëve Pro Europian

USPE: Drejt Evropës me Evropën në shtëpi !

May 8, 2015 Mejdi Sadiku Comments

1

Organizata studentore Unioni i Studentëve Pro Europian – USPE e cila është organizata më masovike në Republikën e Kosovës sot për nderë të ditës së Evropës ka shënuar këtë ditë me disa aktivitete simbolike që shprehin revolten kundër procesit që i bëhet shtetit tonë për liberalizimin e vizave.

Egzon Daku Kryetar i Organizatës tha, se vendit tonë Kosovës dhe rinisë së saj po i bëhet një e padrejtë e madhe duke neglizhuar procesin e liberalizimit të vizave. Sipas tij është absurd që ky process ëshë vonuar kaq shumë nga Bashkësia Evropiane.

Këtë aktivitetet Unioni i Studentëve Pro Europian e shënoi me vendosjen e disa posterave dhe karikaturave që thumbonin bashkësinë ndërkomëtare për vonesën e këtij procesi. Këto pankarta janë vendosur para zyres së BE-së dhe Qeverisë së Kosovës.

USPE shpreson dhe kërkon që të gjitha instucionet e Republikës së Kosovës të luajnë rol unik e konkret që lëvizja e lirë e qytetarëve të saj nëpër vendet Evropiane të fillojë nga ky vit.

2 3 4

Previous Post

Next Post